Lichaamsgerichte psychotherapie

Door middel van beweging, en ademhaling, en het versterken en verdiepen van gevoelens kom je in contact komt met vastzittende, blokkerende, zich herhalende patronen. Door expressie te geven onstaat er meer inzicht, en de vrijheid om andere keuzes te maken. Je gevoelens mogen gevoeld worden!  

Postural Integration Therapie (diep bindweefselwerk)

Door diep bindweefselwerk ontstaat er in je lichaam warmte, beweging, stroming, expressie en ruimte. Lichaam en geest ontspannen, zodat je meer rust, plezier en vreugde in je leven kunt ervaren. Een levendige geest in een levend lichaam. Ik ondersteun je actief in dit proces door middel van het openen van het bindweefsel en lichaamsgerichte therapie.

Relatietherapie voor paren

Relatietherapie voor paren waarin lichaamsgerichte therapie gebruikt wordt om helderheid en inzicht te krijgen in onderliggende problemen en conflicten. Het direct lijfelijk ervaren en voelen leert paren de emotionele gelaagdheid van dieperliggende gevoelens te herkennen, in zichzelf en elkaar. Er onstaat meer begrip, openheid, en compassie. 

Relatietherapie geef ik samen met mijn collega Jeanne van der Heijden. We maken gebruik van de methode 'Embodied Couples Work' (ECW), ontwikkeld door het Brian en Marcia Gleason. Deze in 2011 ontwikkelde methode verbindt relatietherapie met lichaamsgericht werken.Wat is Postural Integration Therapie?

Postural Integration is een lichaamsgerichte psychotherapie die diepe aanraking in het bindweefsel combineert met het verwerken en helen van de gevoelens die daarin vastgehouden worden.

Wat gebeurt er in een sessie? Een sessie is een actief proces. Door​ diepe aanraking​ van bindweefsel en onderliggende spieren​, gecombineerd met adem en lichaamswerk ontstaat er ontspanning en doorstroming. Je lichaam kan de vastgehouden verkrampingen, pijn en gevoelens loslaten. Er komt bewustzijn en ruimte voor een nieuw perspectief in lichaam en geest. 
In een aantal sessies wordt het hele lichaam behandeld.

foto diepweeselmassage Francis Welten Nijmegen

Wat kan ik verwachten als ik bij je  kom?

  • Je lichaam antwoordt: je voelt meer doorstroming, ontspanning , ruimte en veiligheid  in je lichaam en geest.
  • Een snelle verbetering van klachten, zoals schouder, nek, rugpijn, hielspoor, frozen shoulder.
  • Spieren en bindweefsel  worden merkbaar zachter , of juist steviger.
  • Je lichaamshouding verbetert , en er ontstaat een meer  flexibele levenshouding.
  • Er komt ruimte voor nieuwe mogelijkheden en perspectieven.

Je lijf leven, praktijk voor lichaamgerichte therapie, Francis Welten