Over mij

Mijn behoefte om aangeraakt te worden  bracht mij via massage naar lichaamsgerichte therapie.

Ik voelde voor het eerst hoe openend het was om expressie te geven aan mijn gevoelens.  Dat veranderde mijn lichaam en geest,  ik werd  krachtiger, vrijer, meer ontspannen.

Deze ervaring  neem ik mee in mijn werk,  dat er andere opties zijn die je kunnen bevrijden van angsten en verkrampingen.

Ik  ben gefascineerd door het lichaam, en de kracht van aanraken en aangeraakt worden,  de mogelijkheden tot opening , beweging  en herstel. 

Mijn passie is om beweging te brengen daar waar verkramping, stilstand en kou is.

Ik ben positief,  warm, enthousiast,  energiek, nieuwsgierig, geduldig, en veerkrachtig.  Ik hou van koken, mooie kleren en breien.

(Voor mijn CV, klik hier). 

Wat betekent "Je lijf leven"?

Alles wat je hebt meegemaakt in je leven ligt opgeslagen in je lichaam, naast de herinnering daaraan in je hoofd. Alsof we twee geheugens hebben: één in je ratio (of je verstand) en één  in je lichaam (je gevoel) opgeslagen ligt. Je herken het vast: een geur die je plots ruikt en je meteen terugbrengt naar herinneringen aan je oma. Of de muziek die je draaide toen die relatie strandde en die je als je 'm nu weer hoort plots ook weer gevoelens oproept waarvan je dacht dat ze ver achter je lagen. 
Het gegeven dat je lichaam geheugen heeft, maakt dat het een heldere en vaak krachtige ingang kan bieden naar inzicht in bepaalde klachten of blokkades die je misschien al lang hebt.

Door middel van beweging, ademhaling en het versterken en verdiepen van gevoelens kom je in contact met die vastzittende en blokkerende patronen. 

Met lichaamsgerichte therapie- waarbij je wordt aangeraakt in de breedst mogelijke betekenis, ontstaat er in je lichaam warmte, beweging, stroming, expressie en ruimte. Lichaam en geest ontspannen, zodat je meer rust, plezier en vreugde in je leven kunt ervaren. Een levendige geest in een levend lichaam.
Dat is wat  "je lijf leven" bedoelt te zeggen. 

Reactie van een cliënt

"Ik zette de stap vorig jaar om naar Francis te gaan omdat ik zo gedissocieerd was van mijn lichaam en mijn emoties, maar er ook in vast zat. Ik voelde me zwak en depressief en nog meer van dat soort gevoelens. Wat ik zo prettig vind aan de sessies van Francis is dat ze echt begrip toont en echt luistert naar wat ik zeg. Ze weet ook heel sterk hoe ze een probleem moet benaderen, met humor en luchthartigheid, je de emotie te laten beleven en je te in te laten zien dat er ook een andere keus is om ermee om te gaan of je ermee te confronteren, wat er maar nodig is op dat moment, wat dat betreft kan ze er erg creatief in zijn. Ze geeft je niet alleen het gevoel dat ze je echt wil helpen, ze maakt het je ook duidelijk, wat laat zien dat ze dit werk echt vanuit haar hart doet en niet dat het slechts haar werk is, ze is erg betrokken geweest bij mijn proces en heeft me weer volledig in mijn kracht laten staan en me weer in contact gebracht met mijn lichaam en emoties. Het afgelopen jaar is een prachtige ontdekking van mezelf geweest met begeleiding van Francis. En ik ben dankbaar dat zij degene was die erbij mocht zijn."

Je lijf leven, praktijk voor lichaamgerichte therapie, Francis Welten